6 ok amiért napi szinten kellene szednie kollagént

kollagént

A fiatalság mesés forrásának keresése olyan régi törekvés, mint az idő. A modern szépségápolási termékek folytatják a küldetést, évről évre új változatokat hoznak létre „csoda” összetevőkből. Mégis kevesen bizonyították, hogy kiállják az idő próbáját, ahogyan a kollagén. Bár a modern szépségipar csupán évtizedek óta létezik, a kollagént már az ókori Kínában is használták helyreállító tulajdonságai miatt.

A modern tudomány végre felzárkózott, és tetőtől talpig fontos egészségügyi előnyöket talált.

1. Javítja a bőr egészségét

A kollagén rugalmasságot, erőt és hidratáltságot kölcsönöz a bőrnek. Ahogy öregszünk, szervezetünk kevesebb kollagént termel, és ez gyakran megjelenik a bőrünkben ráncok és szárazság formájában. Tanulmányok azt mutatják, hogy a kollagén szedése lelassítja az öregedési folyamatot azáltal, hogy serkenti a természetes kollagéntermelést. Ez arra is ösztönözheti a szervezetet, hogy más, a bőrt támogató fehérjéket állítson elő: elasztint és fibrillint. Az eredmény simább, hidratáltabb és egészségesebb bőr.

Az egészségesebb bőr nemcsak jobban néz ki, hanem jobban is véd mélyebben, megóvja a bőrt például a szárazságtól és repedő bőrtől.

2. Erősebb csontok

A kollagén a csontjainkban található fehérjék 90%-át teszi ki, és keretet biztosít a kalcium bejutásához. A kollagén és a kalcium kombinációja szerkezetet és erőt kölcsönöz a csontoknak. A csont ezen alkotórészei az életkor előrehaladtával lebomlanak, és a testünk nem tudja olyan gyorsan pótolni őket, mint fiatalabb korunkban. Ha többet veszítünk, mint amennyit termelünk, a csontok kevésbé sűrűek és gyengék lesznek. A kollagén bevitele segít növelni a csontsűrűséget és lassítani a csontritkulást, különösen a menopauza utáni nőknél, akik a leginkább veszélyeztetettek a csontsűrűség csökkenésében.

3. Szív egészség

A kollagén fő szerepe a szervezetben az, hogy struktúrát biztosítson a különböző szerveknek és testrendszereknek. A keringési rendszerben a kollagén szerkezetet ad az artériáknak, amelyek vért juttatnak a szívből a testbe. Az elégtelen kollagén nélküli artériák gyengülhetnek és beszűkülhetnek. A szűkített artériák olyan állapotokhoz vezethetnek, mint a szívroham és a stroke. A kollagén struktúrát és rugalmasságot biztosít számukra, segítve munkájuk jobb elvégzését.

4. Izom építés és támogatás

Az izmok elsősorban fehérjékből állnak, beleértve a kollagén kis százalékát. Annak ellenére, hogy az izmok nem tartalmaznak annyi kollagént, mint a csontok, mégis részesülhetnek kollagén-kiegészítésből. Az izmoknak kollagénre van szükségük ahhoz, hogy erősek maradjanak. Tanulmányok kimutatták, hogy a kollagén-kiegészítő növelheti az izomtömeget, és ösztönözheti az izomnövekedéshez szükséges egyéb fehérjék termelését.

A sérülés vagy edzés után bevitt kollagén segít a szervezetnek helyreállítani és helyreállítani a stresszes vagy megfeszült izmokat, ami gyakran csökkenti az izomfájdalmat.

5. Egészséges izületek és fájdalomcsíllapítás

Sok tanulmány kimutatta, hogy a kollagén segít csökkenteni az ízületi fájdalmakat. A szervezet saját kollagénje támogatja az ízületek porcát – a csontok közötti párnát. Az életkor és az általános elhasználódás lebontja ezt a kollagént, ami olyan rendellenességekhez vezet, mint az osteoarthritis. A kollagén segít helyreállítani, erősíteni és fenntartani a porcokat, és lassítja az öregedéssel kapcsolatos romlást, csökkenti az ízületi fájdalmakat és megelőzi a sérüléseket.

Az erősebb, egészségesebb izületek szintén támogatják a csontjait.

6. Erősebb haj és körmök

A kollagén a dermis fontos építőeleme, a bőrréteg, amely tartja és védi a haj gyökereit és a körmök ágyát. Az egészséges dermis fenntartása ellensúlyozhatja a dermis öregedési folyamatát, ami a haj elvékonyodásához és a gyenge körmökhöz vezet. Aminosavakat is biztosíthat, amelyek elősegítik a haj és a köröm növekedését, és javítják a törékeny körmök tüneteit.

Mit tartogat a jövő a kollagén számára?

A modern tudomány csak most kezd rájönni arra, amit az ősi gyógyítók évszázadok óta tudnak: a kollagén szedése gyógyító előnyökkel jár. További ígéretesnek tűnő előnyök a következők:

  • Jobb gyomor egészség
  • Súlyvesztés és jobb anyagcsere
  • Az agy egészségének és hangulat támogatása

Ahogy a tudomány felzárkózik, követjük a kutatást, és megosztjuk a kollagénnel kapcsolatos jó híreket.

Melyik Kollagént válassza?

A Swiss Power Prémium Szépség Kollagén 5 kollagén típusból (I, II, III, V és X) készül, amelyek együttesen működnek, és a cikkben leírt összes előnyt biztosítják.

Formulájának nincs versenytársa a piacon, mert tartalmaz hialuronsavat (amely jól ismert a bőr öregedésének előnyeivel szemben), C-vitamint (immunitás és általános egészségügyi előnyök) és biotint (varázslatos a hajnövekedéshez és -szerkezet javításhoz).

A kapszulák íztelenek és könnyen lenyelhetők, egy doboz 30 napra elegendő, és 60 kapszulát tartalmaz. 28 napos pénzvisszafizetési garanciát biztosítanak és ingyenes szállítást 2 doboztól Magyarország területén.

Kattintson ide a Prémium Szépség Kollagén rendeléséhez