A sötét karikák a fő egészségügyi problémák jele lehet. Számos betegséghez társulhatnak, amelyek időben történő kezelés nélkül jelentős aggodalmak lehetnek a jövőben. Az alváshiány, az elhúzódó képernyőidő és a test táplálkozáshiánya mellett számos olyan körülmény és rossz szokás váltja ki a szem alatti sötét karikákat. Íme egy összeállítás néhány közülük, amelyektől meg kell szabadulnia, hogy gyorsan és hatékonyan búcsút vegyen a sötét karikáktól:

1.   Stressz

A stressz a szem alatti sötét karikák nem feltétlen, mégis jelentős oka. Ha egy személy stressz alatt van, a vér nem egyenletesen oszlik el az arcán. Ettől az arc sápadtnak és fakónak tűnik, és a szem alatti erek nyilvánvalóbbá válnak, amelynek eredményeként sötét karikák keletkeznek. Általában sötét-lila pigmentáció kíséri, amelytől elveszíti az arc szépségét és fényét.

Emellett a stressz alatt álló emberek általában nem alszanak eleget. A megfelelő alvás és pihenés hiánya nem megfelelő energiát, kimerültséget és a legrosszabbat okoz – zavaros sötét karikák!

2.   Napsugárzás

A hosszan tartó napozás túlzott melanin képződést okoz a szem körül. Ennek eredményeként a szem alatti pigmentáció következik be, ami sötét karikák megjelenéséhez vezet. A pigmentációs szabálytalanságok bárhol megjelenhetnek az arcon, de a szem alatt a legkiemelkedőbbek. Ez azért történik, mert a szem alatti bőr az egyik legérzékenyebb és egyben a legvékonyabb terület. Ahogy az ember öregszik, a szem körüli bőr természetesen finomabbá válik.

Ezért ezek az okok miatt nagyon fontos, hogy az emberek megvédjék a bőrüket attól, hogy folyamatosan ki legyenek téve a bőr alatt. A sok SPF-tartalmú fényvédő használata, a hővédő szemüveg viselése, a csúcsidőben a nap alá kerülés elkerülése a legegyszerűbb módja annak, hogy az ember elkerülhesse a napsütést.

3.   Dohányzás és Alkohol

Sötét karikák szoktak megjelenni a szem alatt, ha valaki túlzott alkoholfogyasztásnak teszi ki magát. Ez azért történik, mert a szem alatti kis erek hajlamosak kitágulni, így a sötét karikák hangsúlyosabbá válnak. A dohányzás szintén olyan tényező, amely ronthatja a szem alatti sötét karikákat. A dohányzók általában rendkívül dehidratáltak, ami fokozza a szem alatti sötét karikák megjelenésének valószínűségét. Az ellenőrizetlen alkoholfogyasztás és dohányzás oka lehet a korai öregedésnek és a ráncképződésnek. A bőr kiszárad, az arc körüli véráramlás csökken, a bőr elszíneződik és pigmentálódik.

4.   Vízhiány

hidratálás hiánya a szem alatti sötét karikák egyik legkiemelkedőbb oka. A vízhiány szabálytalan véráramlást okoz az arcon. Ezenkívül a sok víz elfogyasztása elősegíti a test összes toxinjának és anyagának kiöblítését, amely elriasztja a bőrt attól, hogy egészségesnek és fiatalosnak tűnjön. Ha az ember elegendő mennyiségű vizet fogyaszt, ez segít megtisztítani a bőrt, ennek eredményeként a sötét karikák természetesen világosabbá válnak, és végül elhalványulnak. Emellett a víz segíti az abszorpciót, a keringést és a természetben előforduló egyéb ciklusokat is.

Egyéb okok, amelyek sötét karikákat okozhatnak a szem alatt:

 • Bőr gyulladása
 • Öregedés
 • Genetika
 • Fáradtság
 • Mentális problémák, mint a szorongás és a depresszió
 • Allergiák
 • Hormonális változások

És még sok más.

Néhány intelligens és egyértelmű módszer a sötét karikák megjelenésének csökkentésére a következő:

 • Megfelelő alvási ütemterv betartása.
 • A szem megnyugtatása uborkaszeletekkel vagy jegeléssel.
 • Mandulaolaj felvitele és a szem alatti rész masszírozása.
 • C-vitamin használata az arcon.
 • Az arc hidratálása aloe vera gél segítségével, amely gazdag antioxidánsokban és vitaminokban.
 • Befektetés jó szem alatti krémekbe és egy bőrápoló rituálé követése.

Végső szavak

Ha azt mondják Önnek, hogy egyik napról a másikra vagy egy-két nap alatt megszabadulhat a szeme alatti sötét karikáktól, ez egy marketing trükk. A folyamat fokozatos, és csak akkor érhető el, ha következetesen történik. A fent említett szokások kihagyása, az egészséges életmód szokásainak beépítése a rutinba, és a szemének a megérdemelt extra gondosság és szeretet megadása az egyetlen módja annak, hogy visszanyerhesse arca természetes varázsát!

Kattintson ide a termékek megtekintéséhez →