Milyen gyakran kell mosnia az arcát?

Naponta kétszer

Még akkor is, ha az életkor előrehaladtával a bőre kevésbé hajlamos a pattanásokra és a zsírosodásra, akkor is a legjobb naponta kétszer megmosnia az arcát.

Reggel tisztítsa meg a bőrét, hogy távolítsa el az egyik napról a másikra felhalmozódott izzadságot és olajat; esténként mossa meg az arcát, hogy eltávolítsa a sminket, valamint a szennyeződéseket, amelyekkel a nap folyamán találkozott. Erre tökéletes megoldás lehet egy természetes tisztító gél aloe verával a SWISS+POWER-től a mélyen megtisztított és helyreállított bőrért.

Igaz vagy hamis: A kor előrehaladtával nem lehet zsíros bőre

Hamis

Igaz, hogy a bőre kevesebb faggyút termel – a viaszos, olajos anyag, amely megvédi és hidratálja -, ahogy öregszik. De még mindig lehet zsíros bőre, és még az 50-es éveiben is lehetnek pattanásai, különösen, ha valaki olyan típus, aki általában több faggyút termel.

Igaz vagy hamis: Kerülje a toner használatát, ha száraz a bőre

Hamis

Valószínűleg a tonereket azzal a szuperszárító, alkohol alapú összehúzó szerrel prosítja fejben, amelyet tinédzserként az arcán használt. Noha ezek a régi tonerek valóban kemények és szárító hatásúak voltak, a mai változatok közül sok alkoholmentes. Jó ötlet mindenki számára használni a tonert, mert ez segít egyensúlyban tartani a bőr pH-értékét, hidratáló és frissítő lendületet ad.

A kor előrehaladtával a bőre kevesebbet termel:

Kollagén, elasztin és hialuronsav

Ha idősebb lesz, az elasztin és a kollagén rugalmas szöveteinek elvesztése a bőr lazaságát és lazaságát okozza. Valójában 20 éves korunk után évente körülbelül 1%-kal kevesebb kollagént kezdünk termelni a bőrünkben!

Ezenkívül abbahagyja a hialuronsav (HA), a bőrben található cukormolekula termelését, amely elősegíti a nedvességtartást, amely leküzdheti az öregedés jeleit.

Az öregedés első jelei a következők

Nevető vonalak a szája körül, homlokráncok és sötét foltok

Az öregedés első jelei valójában a bőrtípusától függően változnak.

A világosabb bőrű nőknél általában a textúraváltozások jelentkeznek, majd a szemük, a szájuk és a homlokuk körül finom vonalak következnek. A sötétebb bőrű nők – amelyek több melanint tartalmaznak, így kevésbé hajlamosak az UV-károsodásokra – hajlamosabbak a pigmentációs változásokra és a térfogatvesztésre, amelyek arcuk, szemöldökük és ajkuk körüli megereszkedéshez vezethetnek. Ezek a jelek kiválóan kezelhetők egy megfelelő természetes termék használatával, ilyen például a SWISS+POWER Hidratáló krém is.

Igaz vagy hamis: A bőr öregedésének genetikai összetevője van

Igaz

Míg a bőr öregedési jeleinek, mint a ráncok és a napfoltok, körülbelül 80 -a az UV-sugárzásnak köszönhető, a génjei is szerepet játszanak.

Ha például szőke és kék szemű, akkor valószínűleg korábban finom vonalak alakulnak ki, mert a bőre vékonyabb és kevesebb a melanin-t tartalmaz. Az arcszerkezet is szerepet játszik: Minél szélesebb az arca, és minél magasabb az arccsontja, annál jobban öregszik – gondoljon rá úgy, mint egy fogasra, amely feltartja a bőrét. Hiába a genetika, az időben elkezdett és tudatos bőrápolás meghozza a gyümölcsét. Az egyik legjobb termék jelenleg erre a SWISS+POWER hidratáló krém.

A szemét körülvevő bőr az egyik első ráncos terület, mert:

A bőr ott nagyon vékony

A szem körüli bőr nagyon finom, ami azt jelenti, hogy könnyebben lebomlik, ami finom vonalak és ráncok kialakulásához vezet. Az öregedéssel ez a terület elveszíti a zsírszövetet is, ami megereszkedéshez vezethet. Ezt a régiót nehéz kozmetikailag kezelni, és sok bőrgyógyász biztonsági okokból nem hajlandó a szemhez közeli injekciót beadni. Erre tökéletes megoldás lehet egy természetes alapú szérum, mint a svájci fejlesztésű SWISS+POWER Hidratáló krém.

Igaz vagy hamis: Az orvosi spa eljárások, mint az injekciók, a legjobb módszer a finom vonalak megjelenésének csökkentésére

Hamis

Míg a HA-ból készült töltőanyagok hagyományosan a választott lehetőségek voltak, amelyektől megszabadulhatunk a szarkalábaktól és a nevető vonalaktól, egy új hatékony tű nélküli megoldás is létezik: ez a SWISS+POWER Hidratáló krém.

Egy, 36 és 63 év közötti nőkön végzett tanulmány megállapította, hogy hat hét használat után 90-uk arról számolt be, hogy mély ráncai és ráncai, beleértve az orr és a száj környékét is, kitöltöttnek tűnnek. És 94%-uk érezte a bőrét dundibb és teltebbnek tűnt, kevésbé látható ráncokkal.

Mely helyi bőrkezelések serkentik a kollagén növekedését, amely felelős a bőr erősségéért és rugalmasságáért?

Antioxidánsok, retinoidok, alfa-hidroxisavak és peptidek

Ezek mind úgy működnek, hogy a bőr kollagén támasztó mátrixát megcélozzák, hogy megszilárduljon és tömött legyen a bőr, így a vonalak és a ráncok megjelenése a felszínén kisimul.

Termékek vásárlásakor keressen olyan összetevőket, mint a glikolsav, a polihidroxi- és bionsavak, a retinol és a C-vitamin.

Kattintson ide a termékek megtekintéséhez →