A hialuronsav olyan elem, amely természetes módon megtalálható az emberi testben. Ennek a vegyi anyagnak a legnagyobb mennyisége a szemünkben, a bőrünkben és a kötőszöveteinkben található. Ennek a vegyi anyagnak az az elsődleges feladata, hogy visszatartsa a vizet, hogy a szövetek nedvesek és jól kenhetőek legyenek.

Mindannyian savnak hívjuk és értjük, de természetesen nem sav; ez egyfajta cukor, az úgynevezett glikozaminoglikán. Vízzel kötődve kocsonyaszerű anyagot képez. Hidratáló kenőanyagként működik és csillapító hatást vált ki az izmok, az elasztin, a kollagén és a tüdő között. Injekciók, szemcseppek, trópusi szérumok és sok más bőrkezelés során alkalmazzák. 

Mire használják?

Nem csak egy, de ideális különböző célú felhasználásokra is, jelentősen felgyorsítja a sebgyógyulást, csökkenti a ráncok és a finom vonalak megjelenését, enyhíti a száraz bőr okozta irritációt és további jótékony hatásai is vannak még a bőrre.

Jó a csontoknak és az ízületeknek

Ez a vegyszer segít enyhíteni az ízületi fájdalmat azoknál az embereknél, akik osteoarthritisben szenvednek. A hialuronsav hatékonyan kezeli a különféle ízületi rendellenességeket, mert kocsonyaszerű anyagok képez, amely ideális osteoarthritis, ízületi fájdalomnak és egyéb porcokkal kapcsolatos betegségek esetén. A porc egy kocsonyaszerű anyag, amely a csontok ízületein található és megvédi azok széleit, hogy összeütközzenek és megsérüljenek. Az orvosok tabletták és injekciók formájában adják a betegeknek étrend-kiegészítés céljából, hogy megmentsék őket a fájdalomtól és a gyulladásról.

Kezeli a hólyagfertőzést

A hialuronsavat a húgyhólyag fertőzésének gyógyítására használják a húgyúti traktusban. Az orvosok közvetlenül a nők hólyagjába adják be.

  • Hasznos a szemsebészetben

Ez a vegyi anyag az FDA által jóváhagyott gyógyszer, amelyet bizonyos szemműtétek során alkalmaznak, ideértve a szem sérüléseit, a retina leválását, a szaruhártya-transzplantációt. A szürkehályog-műtétekben, vagyis a szemműtétben használják. Az orvosok a folyamat során a természetes folyadékok helyettesítésére a szembe fecskendezték be. Közvetlenül a szemre történő alkalmazása csökkenti a száraz szem tüneteit és javítja a szem általános egészségét.

  • Bőr- és számos bőrkezelésre hatásos

Igen, nem hagyjuk figyelmen kívül a bőr fontosságát és annak táplálását. A hialuronsav a plasztikai sebészetben az ajakfeltöltésben alkalmazott injekciók elengedhetetlen eleme. Ideális a sebek gyógyítására és az egészséges bőrre történő felvitelre, hiszen ez lehet a legjobb hidratáló.

Segít a sebek gyors gyógyulásában, mivel kezelhetőek vele a kiütések és serkenti a sebek gyógyulásának idejét. Jelzi a testnek, hogy ereket építsen a bőrön, ahol a kezelésre szükség van, ott működik. Alkalmazhatja a sebekre a fájdalom és a sebméret csökkentése érdekében, mivel antibakteriális tulajdonságokkal bír, így csökkentve a fertőzés kockázatát.

Ezt az anyagot az öregedési hatásokat kezelő gyógyszerekben és bőrfeltöltő szerekben alkalmazott gyógyszerekben használják. Ez a vegyi anyag ideális a férfiak és nők öregedésének hatásainak csökkentésére.

  • Hatékonynak bizonyult a szájüregi sebek esetén

Nagyon hatékony a szájsebek kezelésében, ha gél formájában alkalmazzák. Egyes orvosok az öblögetéshez adják az oldatot.

Kinek ajánlott a szedése?

Ez az anyag a legjobb mindazok számára, akiknek a fent említett problémái vannak. Alkalmas olyan betegek számára, akik öregedés jeleitől szenvednek, mint például ráncok, finom vonalak, ízületi fájdalom és gyulladás. Ez az anyag öregedésgátló tulajdonságokkal bír.

Azoknak a betegeknek, akiknek savas reflux problémái vannak, a hialuronsavat írják fel kiegészítésére vagy szirup formájában történő bevitelére. A kondroitin-szulfát javítja a GERD jeleit.

Sőt, rendkívül fontos azok számára, akiknek zsíros az arcbőre. Mindannyian tudjuk, hogy a zsíros bőrt hidratálni kell, és ez az anyag kiválóan biztosítja a kellő nedvességet.

Hogyan kell használni a hialuronsavat?

Ha öregedésgátló elemként szeretné maximálisan kihasználni, akkor jó cseppekben és a szérumban használni. Vigye ezeket a cseppeket közvetlenül a bőrre, majd ezt követően vigyen fel hidratáló krémet is. Ez bezárja a nedvességet és felszívódik a bőrben.

Más kezelésekhez injekciók, tabletták és szirupok formájában használják. Számos szemműtétnél, UTI-fertőzésnél és töltőanyagnál injekció formájában alkalmazzák. Az emberek kiegészítőként használják és bizonyos hatékonyságát különböző kiegészítők tartalmazzák, amelyek elősegítik az osteoarthritist.

Mennyi elegendő belőle?

Ennek az anyagnak a kiegészítők formájában történő alkalmazása megakadályozhatja az öregedés jeleit, és a napi 120-240 mg 30 napig  történő alkalmazása elegendő az összes öregedési probléma kezelésére, például fájdalmas ízületek, csontok, izomhúzódások, bőrproblémák, bőrallergiák és ráncok.

Nem csak az idősebb emberek számára elegendő ez a dózis, a felnőttek és a középkorúak számára is, hogy egészségesek és energikusak legyenek. A kiegészítőket az orvos ajánlása szerint veheti be. Ily módon mérsékelt adagot kap az egészségi állapotának megfelelően.

Mellékhatások

Általában ennek az anyagnak a használata injekciókban, trópusi termékekben és kiegészítőkben biztonságos. Egyesek bőrpírral, fájdalommal és kisebb duzzanattal szembesülnek, miután közvetlenül beadták a szemekbe, az ízületekbe és más területeken. Néhány mellékhatása a fájdalom, duzzanat, gyulladás, véraláfutás, viszketés, bőrpír és mások.

Ha Ön a kiegészítőket szedi, és ebben az állapotban nem felel meg Önnek, akkor ez esetben hányingert, hányást, fejfájást és sötétséget foltokat láthat a szem előtt. Ha allergiás bármely gyógyszerre, le kell azt írnia orvosának. Nem szabad túladagolni.

Alternatívák

Mindig jó lehetőség az élelmiszer hialuronsavforrásként történő felhasználása a kiegészítők használata helyett. Ezek az anyag megtalálhatóak a szójatermékekben, a gyökérzöldségekben, a leveles zöldségekben és a kötőszövetekből, a bőrből és a csontokból készített házi húslevesekben.

Ki kell egészítenie ennek az anyagnak az igényét az ezt az összetevőt tartalmazó élelmiszerek felhasználásával. A szénhidrát, a fehérje és a zsír arányát használják. A kiegyensúlyozott étrendhez mindig ragaszkodnia kell, ami segít abban, hogy egészséges és fitt legyen. Az étel segít növelni a test vitalitását és általános egészségi állapotát. Nagyon jó alternatíva az arcbőr számára, amely egyébként egy testkrém is, hialuronsav tartalommal. Tekintse meg a Swiss Power testkrémét Hialuronsavval a tökéletes bőr elérése érdekében.

Források

Kattintson ide a termékek megtekintéséhez →