Egy hónap elteltével a következő két címsort olvastam el ugyanabból a folyóiratból.

Címsor 1: Miért nem kellene soha megmosnia az arcát szappannal

Címsor 2: Miért kellene szappannal mostnia az arcát

A kettős címsor elgondolkodtatott, hogy belső poén kísérlete volt, vagy a szerkesztő aludt a munkájukon? Az uralkodó bölcsességem azt sugallja nekem, hogy az embereknek rendszeresen kell mosniuk az arcukat, de nem egy közönséges szappannal, mint például az Ivory vagy Irish Spring.

Miért ne mossa rendszeresen az arcát szappannal?

Minden barátom, családtagom, kollégám és idegen, akik ezt jó ötletnek tartották, mind tévedtek. A legjobb barátom, Emília, azt hitte, hogy őrült vagyok attól, hogy rendszeresen mosom az arcomat szappan segítségével. Azt mondta nekem: „Az arcod lehámlik, gyulladt és pikkelyes lesz!” Mindenkit meglepett az a gondolat, hogy rendszeresen mosom az arcomat szappan segítségével. Végül alkalmat kaptam arra, hogy érdemben hozzájáruljak a tudomány világához.

Szóval itt van, hogy mit csináltam:

Megmostam az arcom hagyományos szappannal amit bárki megvásárolhat a legközelebbi boltban.

  1. Napi kétszer mostam meg vele az arcom, reggel és este.
  2. Leöblítettem az arcom kézmeleg vízzel, és felitattam róla a vizet.
  3. Ezt tettem egy egész hónapon át.

Mi ez a nagy Felhajtás az arcmosás körül?

Egyszerűen a szappanban található PH-szintek miatt! Tudományosan a szappan PH-szintje 10-en van, a szappanok lúgos jellege miatt, amely megtisztítja a szennyeződéseket, például a szennyeződéseket és az olajat.

A szappannal történő rendszeres arcmosás során az a legnagyobb probléma, hogy az arca PH-szintje 5,5, ami azt jelzi, hogy minél többet használ szappant a bőrén, annál lúgosabb állapotban hagyja az arcát, és az sebezhetővé válik. Ennek a sebezhetőségnek az egyik hatása a korai ráncok kialakulása az arc bőrén. Az emberek nem akarnak ráncokat látni; ezért több százezret költenek tonerekre, hidratálókra és tisztítókra.

Az arcom rendszeres szappannal történő mosásának hatásai

Az első napon, 30 perccel az arcmosás után, száraznak és feszesnek éreztem a bőröm. A harmadik napon az arcom rosszabbodott, és úgy döntöttem, hogy hidratáló krémet használok, amit nem volt szándékom használni. Az első hét végére rájöttem, hogy több hidratálót kell használnom, mivel az arcom szárazabbnak érződött.

A második hét nem mutatott drasztikus változásokat azon kívül, hogy a bőröm túl feszesnek érződött, és a ti használata jól jött.

A harmadik héten a bőröm repedezni kezdett a szem környékén, a száj mellett és az orrnál. Az arcom is pattanásos lett, és látom, hogy elhalt bőr hámlik le az arcomról, mivel az állandóan viszket.

A negyedik hétre az arcom fájt, hogy nem tudtam lemosni sem normálisan. A feszesség és a szárazság miatt fájdalmas volt a tisztítás; ha el kellett hagynom az otthonom nagyon rossz érzés volt.

Következtetés

Összefoglalva: az arcom rendszeres szappanos mosása megváltoztatta az egész arcbőrömet. A bőr lebomlása azonnal megkezdődött, és idővel egyre rosszabb lett.

A szappan tisztít, de nem tartja hidratált bőr érzetét. Később bevezettem a tisztító gélt a bőröm helyreállításához, mivel még mindig szappant használtam.

Néhány olyan gyakran feltett kérdés, amelyet a család és a barátok tettek meg az arcpróba után:

  1. Szerinted ha más szappan márkát használtál volna, akkor lett volna különbség? Válasz; Nem
  2. Még mindig szappant használsz? Mit használsz most? Válasz; Nem
  3. Szerinted számít, hogy valakinek milyen a bőrtípusa? Válasz; Nem

Ajánlás

Azt javaslom, hogy ne mossa szappannal az arcát, és gondoskodjon a bőr PH egyensúlyáról.

Javaslom a SWISS+POWER tisztító gél használatát is, amely számomra minden idők kedvenc tisztítója és rendkívül hatékony. Természetes összetevővel rendelkezik, és sminklemosóként használható, így a bőr puha és hidratált érzetet kelt.

Kattintson ide a termékek megtekintéséhez →