Méhviasz: Gyógyászati tulajdonságok és felhasználások

A Méhviasz nagy figyelmet szentel a tudományos közösségnek az egészségügyi előnyei miatt, amelyek a vérnyomás csökkentésétől az antimikrobiális tulajdonságokig terjednek. Az alábbiakban egy kis mintát állítottunk össze a megállapításokról.

Mi a méhviasz?

A méhviasz olyan anyag, amelyet elsősorban a méhek választanak ki, méhsejtek készítéséhez. Színe a viaszba kevert pollenolajokból származik.

A méhviasz használata és hatékonysága

A méhviasz felhasználása a művészeti közösségtől a gyógyszeriparig terjed, további információkért lásd az alábbi felsorolást.

  • Méhviasz, mint természetes hidratáló: Észrevehette már, hogy a méhviaszhoz kapcsolódó termékek széles választéka jelenik meg az üzletekben. A méhviasz kiváló módja a nedvesség bezárásának és így a megrepedt és száraz ajkak gyógyulásának. A-vitaminban gazdag méhviasz puhítja a bőrt anélkül, hogy eltömítené a pórusokat.
  • Repedt ajkak: Hidratáló és bőrgyógyító tulajdonságai miatt a méhviasz ideális az ajakbalzsamokhoz.
  • Kezelés krónikus bőrbetegségek esetén: Hidratáló tulajdonságai mellett felfedezték a méhviaszt olívaolaj keverékével kombinálva, hogy minimalizálják a bőrbetegségeket, például ekcémát és pikkelysömört kísérő irritációt és fájdalmat.
  • Hatékony pattanáskezelés: Antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt a méhviasz kiváló kezelést nyújt a pattanások elszaporodása ellen. A méhviaszban található A-vitamin amellett, hogy segít megelőzni azok elszaporodását, elősegíti az alapsejtek gyógyulását, ami segít csökkenteni a súlyos pattanások utáni “akné-heg” hatást.
  • Gombaellenes: Gyulladáscsökkentő és antiszeptikus tulajdonságai miatt a méhviasz hatékony gombaellenes szerként bizonyított. Kimutatták, hogy segít csökkenteni a gombás fertőzések irritációját, miközben segít az érintett terület hidratálásában.
  • Gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító: A méhviaszt vizsgálták a fájdalom enyhítésére és a degeneratív izom-csontrendszeri megbetegedésekkel járó gyulladások enyhítésére. Két hetes kezelést követően a degeneratív állapotban szenvedő betegek általános enyhülést tapasztaltak a fájdalomtól és a merevségtől, javult mobilitásról is beszámoltak.
  • Javult májműködés: Egy méhviasz-származékkal végzett vizsgálat megállapította, hogy javítja és stabilizálja a májműködést a csökkent májhatékonyságú betegeknél.
  • Stresszoldó: Sokan fordulnak a méhviasz gyertyák használatához, mint a stressz enyhítésének hatékony formájához. A közönséges viaszból készült gyertyák egészségügyi problémákat okoznak, amikor a részecskéket belélegzik. Továbbá, ha a paraffin lehűl, viaszos filmet hoz létre a közeli környezetben.

Kinek előnyös a méhviasz használata?

Azok az emberek, akik krónikus bőrbetegségekben vagy akár szezonális bőrbetegségekben szenvednek, mint például az ajkak repedése, ők rendszeres kezelési rendet alkalmaznak a méhviaszt és származékait tartalmazó bőrápolással. Mint már említettük, a méhviasz antibakteriális és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek mind a meglévő állapotok, például a pattanások elszaporodása gyógyításában, mind pedig a többi fertőzés megelőzésében és súlyosságának csökkentésében segítenek.

A környezet szennyező anyagaira érzékeny személyek a méhviaszt is nagyon hasznosnak találják az érzékeny bőr megnyugtatásában és védelmében.

Hogyan kell használni a méhviaszt

A méhviaszt általában más természetes anyagokkal, például olívaolajjal, borágóolajokkal használják együtt. A méhviasz használata a kívánt alkalmazástól függ.

A méhviasz alkalmazásokban felhasználandó megfelelő mennyiségek

Az alkalmazástól függően a felhasznált méhviasz mennyisége változó lehet. Például olyan bőrbetegségek esetén, mint például a pattanások, nagyobb mennyiségű méhviaszra lesz szükség, mint ha csak balzsamot készítene a repedezett ajkak számára.

A méhviasz mellékhatásai

Bebizonyosodott, hogy a méhviasznak csak kevés mellékhatása van, ha bármilyen mellékhatása van, és ez számos egészségügyi termékben való felhasználásának oka lehet. A méhviasz bevitele során azonban körültekintően kell eljárni. Önálló termékként nem ajánlott lenyelni. Ezenkívül néhány ember allergiás reakciókat tapasztalhat a helyi alkalmazással kapcsolatban, ezért ajánlott egy kis területet kipróbálni, mielőtt az egész érintett régiót kezelné.

Mint mindig, jó gyakorlat, ha bármilyen kezelés megkezdése előtt konzultál az egészségügyi szolgáltatóval. Egészségügyi szolgáltatója hozzáférhet a legfrissebb információkhoz az egészségre tervezett bármely anyagról, az általános egészségi állapotának nyilvántartása mellett. Ilyen 8 információval felvértezve egészségügyi szolgáltatója értékes útmutatóként szolgálhat a méhviasz egészségének javítása érdekében.

Öregedésgátló és ránctalanító szérum
A leggyorsabb mód a ráncok és az öregedés jeleinek csökkentésére
Termék megtekintése
Öregedésgátló és ránctalanító szérum

Források

Exkluzív ajánlatok a tagoknak

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és kapjon kedvezményt az első rendeléséből, valamint exkluzív ajánlatokat és híreket egyenesen az e-mail postaládájába!

Legújabb blogbejegyzések

Minden Amit Tudnia Kell a Shea Vajról

Mit kell tudni a Q10 Koenzimről?

A Szőlőolaj és Számos Rendkívüli Felhasználásának Megismerése

Méhviasz: Gyógyászati tulajdonságok és felhasználások

Van értelme kollagént szedni?

A természet szépsége: Csipkebogyó

Kell-e kollagén kiegészítőket szednie?

Búcsúzzon el a mély ráncoktól a LED fényterápiával

D3-vitamin: Az egészségügyi előnyök harmóniája

Ránctalanító szérum útmutató: Hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket

Az igazság a mikrotűs szemtapaszokról: Tényleg működnek?

A kollagén egészségügyi előnyei

Miért tart 30 napig, amíg a bőrápolási termékek eredményt mutatnak?

Csipkebogyó olaj: A természetes gyöngyszem az egészséges bőrért

A kollagén kapszula ereje: előnyök, típusok és mítoszok leleplezése

Számoljon le a tokával: A határozott állvonal felfedésének titka!

Ránctalanság egyik napról a másikra: 10 bevált tipp a ráncok könnyed elűzéséhez

LED-fényterápia és a piros mód ereje: fiatalítsa meg bőrét és csökkentse a ráncokat

A piros LED-fényterápia előnyei: működik a ráncok és a finom vonalak ellen?

Toka elleni gyakorlatok: 10 állkapocs-leengedő mozdulat az állvonal meghatározásához

Piros LED-fényterápia: Bőrápolási rutin javítása

Mondjon búcsút a tokának a V-alakú Lifting Maszk segítségével: A teljes értékelés

10 Forradalmi öregedésgátló trükk, hogy visszafordítsa az időt

Öregedésgátló ételek: Fedezze fel a Top 5 ételt, amire szüksége van, hogy fiatalabbnak tűnjön