Minden Amit Tudnia Kell a Shea Vajról

Kétségtelen, hogy a természetes és vegyszermentes termékek a legjobbak a bőr számára és ezért többet is mondhatunk a shea vaj hihetetlen előnyeiről a szépség számára. Ez egy híres összetevő, más néven „afrikai arany”, amely sok nő és a kozmetikai világ egyik kedvelt terméke a maga kedves tulajdonságai miatt.

Mi a Shea Vaj?

Ez egyfajta zsír, amelyet a Shea fa dióiból nyernek ki. A shea vaj a shea fa híres magjából származik, amely többnyire Nyugat-Afrikában terem. Ezért tanácsos afrikai shea vajat keresni. Hidratáló tulajdonságainak és 100%-ban természetes hatásának köszönhetően a kozmetikai iparban a testápoló krémek, testápolók, olajok és a kölni kedvenc összetevője lett.

A shea szó „vajfát” jelent, mivel a vajhoz hasonló. Az őslakosok (Elefántcsontpart, Mali, Burkina Faso vagy Szudán) a legértékesebb szent fának tartják, ezért hívják „afrikai aranynak”.

Azt mondják, hogy a történelmi dokumentumok szerint az afrikai shea vaj az ókorban a szépségipar egyik úttörő nőjének egyik legkedveltebb összetevője volt. Kleopatra maga is használta mindennapi szépségápolási rutinjában!

A Shea Vaj használata

Csak ez a csodálatos termék képes gyógyító tulajdonságainak köszönhetően helyettesíteni a különböző krémeket és kozmetikumokat. Mivel hidratáló hatású, hasznos lehet ajak hidratálóként, a kéz vagy a könyök száraz bőrének helyreállítójaként. Shea vajat használhatja még a haj kezelésére is. Javítja a töredezett hajvégeket és megakadályozza a haj hullását. Kétségtelen, hogy a shea vaj két legfontosabb erénye az öregedésgátló ereje és a bőr gyógyulásának terápiás tulajdonságai.

A bőrre gyakorolt előnyei

  • A terhesség és a szoptatás idején jól jöhet, mert megakadályozza a mellkasi striák vagy repedések megjelenését a természetes testváltozások miatt.
  • Ez az egyik legjobb sejtregenerátor és bármely testrészre alkalmazható anélkül, hogy egészségkárosodást vagy allergiás reakciókat okozna.
  • Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek enyhítik az ízületi gyulladás és a reuma okozta fájdalmat.
  • Magas koncentrációban tartalmaz A- és E-vitaminokat, amelyek segítenek egyensúlyozni, hidratálni és megnyugtatni a sérült bőrt.
  • Extra adag kollagént biztosít, amely küzd és megakadályozza az öregedés jeleit a bőrön.
  • Sportolóknak ajánlott, mivel extra rugalmasságot biztosít a bőr számára. Célszerű egy rövid masszázst végezni mind a testmozgás előtt, mind utána, hogy az izom gyorsabban helyreálljon és a méreganyagok távozzanak a szervezetből.

Hajra gyakorolt előnyei

There are other benefits you are likely to enjoy when you use shea butter for hair.

Vannak más előnyei is, amelyeket valószínűleg élvezni fog, ha shea vajat használ a hajához.

  • F-vitamint tartalmaz, amely felélénkíti az időjárás és a vegyi anyagok által károsított hajat.
  • Olajos összetételének köszönhetően a szálkák eltűnnek és kiváló formázó krém.
  • NAGYSZERŰ hidratáló a száraz, töredezett hajra.

Ki használhatja a Shea Vajat?

A shea vajat bármilyen életkorban és bárki használhatja. Általában az öregedési tünetekkel rendelkező bőr számára ajánlott a használata, 30 éves kortól, hogy elkerüljék a vonalak életkor szerinti eloszlását. Ha 30 évesnél fiatalabb és száraz a bőre, akkor egy kis adagot felvihet a kedvenc fényvédője előtt is. Jelentős változásokat fog észrevenni. Ha zsíros bőrrel foglalkozik, nagyon kevés terméket használjon az arcán, különben túl hidratálja azt és zsírosítja azt. Az éjszakai tisztítási rutin után célszerűbb shea vajat használni.

Ez a termék bőrbarátnak tekinthető a különböző bőrtípusok esetében. Nem kell aggódnia miatta, ha érzékeny a bőre. A shea vaj tele van természetes összetevőkkel, ezért nagyon minimális az esélye annak, hogy bármilyen mellékhatást tapasztaljon a használatából. Alkalmas akár csecsemő bőrére is. Ügyeljen arra, hogy nyers shea vajat válasszon hozzáadott vegyszer nélkül.

Hogyan kell használni a Shea Vajat

Ezt a hidratáló tulajdonságokban gazdag csodálatos terméket zsíros állaga miatt kis adagokban kell használni.

  • Először egy apró adagot vegyen ki és körkörös mozdulatokkal melegítse a kezével, amíg „meg nem olvad” és teljesen folyékony lesz.
  • Amikor a shea vaj kis része elveszíti szilárd szerkezetét és teljesen folyékony, akkor felviheti a bőrére. Ugyanez vonatkozik arra is, ha shea vajat használ a hajára.

Mennyit kell használni

Javasoljuk, hogy minimális mennyiséget használjon. Ez az összetevő rendkívül magas hozamú és nem kell túl sokat használni, hogy élvezhesse előnyeit. Ha striája vagy más bőrbetegsége van, naponta háromszor alkalmazhatja a bőr állapotának javítása érdekében. A hajhoz kis, borsó nagyságú mennyiséget olvaszthat fel a kezében, mielőtt alkalmazná azt.

A Shea Vaj mellékhatásai

A shea vaj bizonyos mennyiségű természetes latexet tartalmaz minimális mennyiségben. Néhány embernél többféle allergiás reakciót okozhatnak. Ha valaki allergiás a latexre, akkor annak használata előtt ajánlott allergia tesztet elvégezni. A nyers shea vaj időnként pattanásokat is eredményezhet az arcán. Nagyon kevés ilyen esetről számoltak be. Ha konkrét allergiája van, akkor konzultáljon egészségügyi szakemberekkel a termék alkalmazása előtt.

A Shea Vaj alternatívái

A shea vajnak számos más alternatívája is használható a bőrén. A lehetőségek közé tartozik az avokádóvaj, a Cupuacu vaj, a mangóvaj és a Shea olaj. Kipróbálhatja a finomítatlan kakaóvajat is. Fogyasszon antioxidáns vitaminokat tartalmazó ételeket, melyekben megtalálható a shea vaj. Erre tökéletes példák a brokkoli, spenót, dió, avokádó, áfonya, papaya és vízitorma.

Hogyan lehet megismerni a kíváló minőségű Shea Vajat

Először is tudnia kell, hogy a nyers shea vaj 100%-ban természetes termék. Ez a bőr természetes karbantartásának egyik elengedhetetlen eleme.

Számos erőssége van nemcsak a kozmetikumokban, hanem számos más területen is. Kivonási módszerének köszönhetően hatékonyan megtartja az összes vitamint és zsírsavat, amelyek hozzájárulhatnak a szépség és a haj megőrzéséhez. A shea vaj minősége elsősorban a feldolgozási módjától függ.

Hidratáló hatóanyagokban gazdag tiszta shea vaj több szakaszban készül: betakarítás, pépesítés, mosás, őrlés, kivonás, főzés és tárolás.

A jó minőségű tiszta shea vaj kiválasztásához azonban figyelembe kell venni bizonyos tényezőket, például a színt, az illatot és az állagot. A nyers shea vaj színe nem azonos a finomított shea vaj színével. Az elsőt sárga és bézs árnyalat különbözteti meg, míg a tisztán fehér színezék jellemzi a másodikat.

Ami az illatot illeti, el kell mondani, hogy a tiszta finomítatlan shea vaj erős diószagú, míg a finomított szagtalan vagy aromás vegyületekkel lesz illatos. A shea vaj illata viszonylag népszerű, még akkor is, ha egyesek számára kellemetlen lehet.

A tiszta finomítatlan shea vaj textúrája nagyon hidratáló és gyorsan behatol a testébe, míg az alacsony minőségű shea vaj gyakorlatilag semmilyen hatással nem rendelkezik arra.

Azt kell mondanunk, hogy a tiszta finomítatlan shea vaj a legjobb minőség, amely megfelel az epidermisz követelményeinek. Mindezen tényezők figyelembevételével azonban maximális előnyt  a tiszta, finomítatlan shea vajból szerezhet.

Nagyon figyeljen a vásárolni kívánt termék minőségére. Meg kell néznie a rendelkezésre álló összetevőket, hogy megerősítse, megfelelő-e a bőrének és ideális-e a használatához. Ez segít azonosítani a valódi afrikai shea vajat a bőre számára. Ne felejtse el, hogy a shea vajat csak jó hírű üzletekben vásárolja meg.

Források

Exkluzív ajánlatok a tagoknak

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és kapjon kedvezményt az első rendeléséből, valamint exkluzív ajánlatokat és híreket egyenesen az e-mail postaládájába!

Legújabb blogbejegyzések

Minden Amit Tudnia Kell a Shea Vajról

Mit kell tudni a Q10 Koenzimről?

A Szőlőolaj és Számos Rendkívüli Felhasználásának Megismerése

Méhviasz: Gyógyászati tulajdonságok és felhasználások

Van értelme kollagént szedni?

A természet szépsége: Csipkebogyó

Kell-e kollagén kiegészítőket szednie?

Búcsúzzon el a mély ráncoktól a LED fényterápiával

D3-vitamin: Az egészségügyi előnyök harmóniája

Ránctalanító szérum útmutató: Hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket

Az igazság a mikrotűs szemtapaszokról: Tényleg működnek?

A kollagén egészségügyi előnyei

Miért tart 30 napig, amíg a bőrápolási termékek eredményt mutatnak?

Csipkebogyó olaj: A természetes gyöngyszem az egészséges bőrért

A kollagén kapszula ereje: előnyök, típusok és mítoszok leleplezése

Számoljon le a tokával: A határozott állvonal felfedésének titka!

Ránctalanság egyik napról a másikra: 10 bevált tipp a ráncok könnyed elűzéséhez

LED-fényterápia és a piros mód ereje: fiatalítsa meg bőrét és csökkentse a ráncokat

A piros LED-fényterápia előnyei: működik a ráncok és a finom vonalak ellen?

Toka elleni gyakorlatok: 10 állkapocs-leengedő mozdulat az állvonal meghatározásához

Piros LED-fényterápia: Bőrápolási rutin javítása

Mondjon búcsút a tokának a V-alakú Lifting Maszk segítségével: A teljes értékelés

10 Forradalmi öregedésgátló trükk, hogy visszafordítsa az időt

Öregedésgátló ételek: Fedezze fel a Top 5 ételt, amire szüksége van, hogy fiatalabbnak tűnjön